Blog

Design op dinsdag – Design als risico tool

17 november 2020

Wil jij én een nieuwe baan én er 5% op vooruit?
Wil jij een verbetering van je carrière, financiën of situaties in je/ons leven. Eerder heb je tools gekregen hoe je er achter kan komen wat dit voor jou is, resulterend in een actionable probleemstelling. 

Door gebruik te maken van design technieken kun je aan de oplossing werken, zonder dat je te veel #risico loopt. Je kunt je mogelijke oplossing snel en doortastend op meerdere manieren testen. Je gaat niet direct all-in. Dat is onbesuisd. Als je je voldoende zeker voelt dat je verbetering een succes kan worden, dan kun je besluiten er voor te gaan. Maar zeker niet eerder.

Hoe ga je testen? Dat verschilt uiteraard per geval. Appartementen verbouwen en verhuren? Loop eens met een traject mee. Wil je gaan beleggen? Start eens met een klein bedrag. Help eens iemand op jouw expertisegebied pro bono. Of hou eens een lezing voor een groep vrienden. Zorg dat je goede feedback vanuit meerdere perspectieven verzamelt. Door het zelf te ervaren krijg je daadwerkelijk een beeld of het iets voor je is. Stel jezelf wederom open vragen. Waarom vind ik dit zo, waardoor komt het etc. Misschien kun je er nu zelfs voor gaan.

Heb je vragen? Stuur mij een dm.

Terug naar overzicht