Over Arjan

Arjan Brons – auteur en uitgever van Hold My Avocado, Financieel wendbaar in het nieuwe normaal.

“Jouw succes is mijn succes – Whatever it takes….”

Als jij later groot bent…..

Ken je Family Ties nog? Als kind van een jaar of 10 zal het geweest zijn. Ik wist toen al wat ik wilde worden als ik later groot zou zijn. Zoals Alex Keaton als ‘yup in wording’ goed gekleed en met verstand van zaken door het leven te gaan. Dan had ik het journaal gezien en daar kwam dan een verslag van de beurs voorbij of ander economisch nieuws. Vond ik echt stoer. (Ja en natuurlijk wilde ik ook profvoetballer worden)

Over Arjan

Ben jij geworden wat je later wilde worden?

Fantastische jaren

Voor je het weet ben je 35 jaar verder, afgestudeerd in de Beleggingstheorie aan de universiteit van Tilburg, ben je getrouwd en heb je drie dochters en heb je circa twintig jaar in de financiële markten in de dealingroom gewerkt in verschillende functies en disciplines. Met een nog grotere diversiteit aan klanten en investeerders.

Obligatie emissies, optiestructuren, indices, valuta, haute finance in de hoogste versnelling. Hard werken, altijd strak in pak. Voortdurend bezig met complexe transacties, het omzetten van geld in meer geld. Vroeg op voor het opengaan van de financiële markten en laat naar bed vanwege afspraken met klanten of business trips. Ik vond het fantastisch! Ik had dan ook op relatief jonge leeftijd bereikt wat ik wilde worden als ik groot zou zijn.

Het leven is te kort om stil te blijven staan, ook voor jou, echt waar!

Dan sta je op een bepaald moment voor de keuze: of hiermee doorgaan tot aan je pensioen, of je gaat nieuwe avonturen tegemoet.

De eerste lijkt de meest veilige; de default optie. Dan praat je toch vaak over vele jaren, 10, 20, 30 jaar? Ik denk dat inmiddels is aangetoond dat dit maar schijn is. De wereld verandert erg snel en de zekerheden van vandaag zijn niet meer dezelfde als die van morgen. Je kunt je dus afvragen of je hier goed aan doet.

Persoonlijk hou ik van meer dynamiek en koos dus voor dat laatste. Het leven is te kort om stil te blijven staan. Er zijn zo veel interessante dingen om te ontdekken, te ontwikkelen en te doen. Dit geldt natuurlijk ook voor je privéleven.

Ik wilde al langere tijd meer tijd voor mijn privéleven en wilde dit graag combineren met ondernemen.

Neem zelf het initiatief

Ik ben direct na de Rabobank naar Stanford University’s d. School gegaan om met design thinking aan de slag te gaan. Dit was voor mij een stap in de nieuwe wereld. From the City to the Valley. En dat was het ook echt. Niet meer dezelfde routine en habitat, waarvan je denkt dat je daar veel zekerheid aan ontleent. En wat er dan met je gebeurt……Ik gun het iedereen.

Je komt tot de conclusie dat je eigenlijk veel hebt geleerd al die jaren. Dat succes niet alleen komt door hoe slim je bent of welke trucjes je hebt geleerd maar ook door de manier waarop je dat doet. Ik kan het je vertellen en dit gevoel verdwijnt niet.

Nu was ik altijd al bezig met hoe je zo slim mogelijk met geld om kon gaan. Ik ben begonnen dit toe te passen in onroerend goed. En je ziet nu het vervolg, een boek, een strategie en een bedrijf. Iedere dag met meer energie en plezier. Ik zou het super vinden als ik jou kan helpen met het herontwerpen van je (financiële) leven. Mijn overtuiging is dat je wendbaar moet zijn in een dynamische en minder goed voorspelbare toekomst. Dit was een Over mij. Maar het draait om jou. Ik ervaar het pas als een succes als dit jou verder heeft kunnen brengen.

Jouw succes is mijn succes – Whatever it takes….