Blog

Design op dinsdag – Focus

12 november 2020

Focus


In ‘design op dinsdag’ geef ik meer inzicht in de AVOCADO-strategie en hoe jij die kunt inzetten voor een beter passend financieel leven. 

N.a.v. mijn vorige bericht heb je inzichten verzameld over jezelf. Over waar jij energie van krijgt. Die informatie heb je nodig bij het ontwerpen van jouw ideale financiële leven. 

De volgende fase is meer focus. Te beginnen bij het strakker definiëren van jouw oorspronkelijke vraag. Wat wil je bereiken, hoe ziet jouw ideale leven eruit en hoe bepaal je dat? 

Eén van de technieken die je hierbij kunt toepassen is het opschrijven en groeperen van je bevindingen uit de 1e fase. Dit kan je doen door gebruik te maken van een post-it wall. Het einddoel is om alle inzichten, emoties en patronen te vertalen in bruikbare bevindingen over wat jouw ideale (toekomstige) leven is. 

Verdere focus op ieder van deze bevindingen vormt de laatste stap van deze fase. Het eindresultaat is het formuleren van jouw ‘actionable probleemstelling’, ook wel point of view (POV) genoemd. Hierin staat tenminste jouw specifieke behoefte en waarom je deze hebt.

Kom je er zelf niet uit of wil je hierbij worden uitgedaagd? Stuur mij dan een bericht.

Terug naar overzicht