Blog

Design op dinsdag – Inzicht

7 november 2020

Wat is dé oplossing voor een beter passend financieel leven? Voor een leven dat past bij toekomstige omstandigheden en bij jouw ideale leven. En hoe helpt design thinking daarbij? 

Aan Stanford University’s d.school leerde ik dat het vinden van een oplossing door middel van design thinking begint bij het krijgen van inzicht. Inzicht in het menselijke element, niet in de feiten. Een manier om dat inzicht te krijgen is het stellen van open vragen zonder suggesties. Waarom? Waarom? Waarom? Daarbij vraag je zolang door op een specifiek onderwerp totdat je op een emotie met daarbij een verhaal komt. Zowel de verhalen als de emoties verzamel je voor de volgende fase op weg naar de oplossing. 

Dit begin van inzicht krijgen is ook belangrijk bij het verbeteren van jouw eigen financiële leven. Houd eens één maand bij welke activiteiten je hebt ondernomen en of je er energie van kreeg. Stel jezelf continue open vragen. En blijf doorvragen. Waarom? Waarom? Waarom? Verzamel verhalen en emoties. Als je dit een maand volhoudt, zie je patronen. Dit is voor jou hele waardevolle informatie die je hierna kan gaan inzetten bij jouw eigen ontwerp. 

Wil jij hierbij worden uitgedaagd? Stuur mij dan een dm.

#persoonlijkegroei#wendbaar#innovatie#leiderschap#toekomst

Terug naar overzicht