Blog

Design op dinsdag – Empathie

1 november 2020

Ieder design is re-design. Dat is het uitgangspunt binnen design thinking. 

Design thinking is een probleemoplossende manier van denken, waarbij empathische, creatieve en analytische vaardigheden samen worden ingezet om problemen op te lossen. Het is een manier van ontwerpen, waarbij de mens centraal staat. Het gebruik van empathische vaardigheden in combinatie met directe interactie met mensen is een minimumvoorwaarde voor een goed ontwerp. 

Ook als je financiële oplossingen wilt leveren MOET je de mens eerst heel goed willen begrijpen. Dat is niet altijd even makkelijk. Iedereen heeft immers een eigen visie en perceptie van de wereld. We zien die wereld allemaal anders.  

Vakinhoudelijke financiële kennis is in eerste instantie ondergeschikt. Deze komt pas in een latere fase van het proces aan bod, tenminste als je kunt vaststellen dat dit nodig is bij het oplossen van het echte probleem. 

De komende weken zal ik met regelmaat op dinsdag over design thinking posten. Ook over hoe je die techniek kan toepassen in je eigen (financiële) leven.

Als je nu alvast meer wilt weten, ga dan naar de Hold my Avocado website en schrijf je in voor AVOCADOmetPIT. Als lezer kan je ook profiteren van kortingen en er zijn regelmatig winacties. 

Terug naar overzicht