Blog

Design op dinsdag – Paint by numbers

8 december 2020

Paint by numbers
Weet je nog van vroeger? De contouren waren gegeven, net als een getal. Het getal hoorde bij een kleur. Inkleuren maar! Het was leuk om te doen en ook vrij eenvoudig. Hoewel, ik ben persoonlijk wat minder in het binnen de lijntjes kleuren, maar goed. 
Vaak als ik met mensen spreek over het maken van toekomstplannen zie ik een opmerkelijke overeenkomst. “Als we nu eens een plan maken waarbij we voor ons het perfecte leven vorm geven, dan is het enige wat we nog hoeven te doen is het uitvoeren.” De gedachte is, als we het plan en de contouren hebben, hoeven we hem alleen nog maar in te kleuren. Dit klinkt wellicht eenvoudig en als het leven zich ook zo ontvouwt dan is het de perfecte strategie. Maar ja, hoe groot acht je de kans dat dit zo zal voorkomen?
We streven allemaal naar verbetering. Maar als onze omgeving en de toekomst meer dynamisch en onzeker wordt, hoe realiseer je dan die verbetering? Dit is een van de kernvragen die ik beantwoord met mijn financiële levensstrategie, de AVOCADO-strategie®. Het volgen van deze strategie vergroot de kans dat je de zaken goed op orde hebt in de toekomst. Herontwerp je (financiële) leven.

Terug naar overzicht